Wednesday, 28 January 2015

KEISTIMEWAAN TERSENDIRI SAYURAN DAN BUAH-BUAHAN
 
KEISTIMEWAAN SAYUR DAN BUAH-BUAHAN  
Memang bukan mudah untuk menjadi seorang vegetarian.. bagaimanapun ia suatu yang sangat berbaloi kerana banyak aspek kesihatan berbanding mereka yang mengambil makanan biasa.

Turunkan Tekanan Darah
Beberapa jenis sayur-sayuran mampu menurunkan kadar tekanan darah tinggi ..ulam-ulaman pula  merupakan penyumbang dalam meneutralkan tekanan darah.

Menyihatkan Jantung
Badan cergas adalah dari jantung yg sihat. Mengambil byk sayuran mampu membantu menirunkan peningkatan kadar kolestrol dan dapat mengelak daripada masalah arteri tersumbat.

 

Meningkatkan Kesihatan Mental
Sayur-sayuran dan buah-buahan mampu memberikan banyak nutrisi penting bermanafaat bagi kesihatan mental sekaligus menstabilkan emosi seseorang.

Kurang Risiko Kanser
Sayuran dan buahan mampu mengurangkan risiko terkena kanser. Kandungan zat dan antioksidan yang tinggi. Secara tidak langsung menambahkan keserian wajah anda.

Elak Obesiti serta langsing tubuh badan
Ramai yang inginkan tubuh badan yang cantik. Jika anda pengemar makan sayuran dan buahan pasti anda mendapat tubuh badan yang ideal.. sebanyak manapun sayuran yang anda makan ianya langsung tidak akan menambahkan kalori di dalam tubuh.

 

INFO: Kandungan klorofil pada sayuran hijau boleh dimanafaatkan sebagai perangsang pembentukan sel darah merah. Ianya mampu meneutralkan radikal bebas yang selalunya merosakkan sel didalam tubuh. Bahan antioksidan dan serat semulajadi yang terdapat didalam sayuran dan buahan berfungsi untuk melancarkan saluran pencernaan sekaligus menolak sisa-sisa metabolime yang tidak diperlukan keluar dari tubuh.

Cadangan: Jika anda bukan pengemar sayuran dan buahan, anda masih boleh mendapatkan apa jua kebaikkan dan faedah diatas dengan makanan kesihatan Shaklee. Shaklee adalah 100% jaminan makanan kesihatan dari sumber semulajadi yang terkenal di Malaysia dan diserata dunia. Mungkin anda juga pengemar makanan kesihatan Shaklee..belum cuba, belum tahu..rasailah kebaikan dan kehebatan Shaklee…jika dah cuba anda pasti setuju dengan apa yang saya katakan! Saya sendiri dah mengalaminya.

 

Untuk mendapatkan produk-produk Shaklee berserta manafaatnya,
 anda boleh layari blog saya di:  www.zizansuzan.blogspot.com

No comments:

Post a Comment